Menü
Ön itt jár: > >

Blog

2019. 01. 03. 09:33:00
A mindenes montink. A 2019-es MERIDA ONE-TWENTY teljes újratervezésen esett át, csökkent a váz súlya, de merevebb is lett és kitűnően igazodik a modern trail bike geometria elvárásaihoz. Ezek az eredmények vezettek oda, hogy a mi közepes rugóutas bringánk egyaránt otthon érzi magát a keményebb alpesi trail-eken és a kevésbé technikás, ám megerőltető maratonokon, hosszú túrákon is. Így ez lett a legrobbanékonyabb bringánk a mountainbike-ok között.
2018. 12. 05. 15:20:00
MISSION CX
 
Versenyzésre fejlesztették, de tökéletesen helytáll akár munkába járós-, akár téli edzőbringaként is. Az új MISSION CX kombinálja a tökéletes cyclocross versenybringa géneket és olyan tulajdonságok hosszú listáját, amely által kifinomult, mindennapi használatra is alkalmas bringát kapunk. Nemcsak újabb és modernebb a vázgeometria, amely hatalmas sárférőhelyet is biztosít a bokánk védelme mellett, hanem az aktuális verseny szabványoknak is megfelel az új váz. A MISSION CX paletta a kedvezőbb árú, prémium alumínium modellek mellett, könnyű és erős karbon opciót is kínál. Praktikus okokból a bovdeneket a vázon belül vezettük, és sárvédőt is lehet szerelni a kerékpárra.
2018. 08. 08. 10:25:00
A Slime termékek gyártója több mint 20 éve foglalkozik defektvédelemmel. Az elmúlt két évtized fejlesztőmunkáinak köszönhetően a Slime termékek a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik: vízoldható, mérgezőanyag-mentes, nem gyúlékony, környezetbarát anyagokból készülnek, mégis kimagaslóan hatékony védelmet nyújtanak a defektekkel szemben. Nem véletlen tehát, hogy mára ez a márka lett a piac vezető szereplője. A Slime folyadék speciális elemi szálak, kötőanyagok, polimerek és egyéb szilárdító anyagok szabadalmaztatott keveréke, mely hatékony védelmet nyújt a szúrt defektek ellen: tömlő nélküli rendszerek esetén 6 mm-ig, tömlővel rendelkezők külsők esetén pedig 3 mm-ig.
2018. 05. 23. 16:00:00
Tízen évvel ezelőtt mennyire egyszerű dolga volt a kerékpár vásárlónak, ha terepezésre alkalmas bringát szeretett volna venni! Bement a kerékpárboltba, és azt mondta: „egy mountainbike-ot szeretnék”. Erre pedig a kereskedő mutatott neki többfélét, esetleg visszakérdezett, hogy merev vázast, vagy összteleszkópos kivitelt szeretne? Mára ez a kérdés sokkal bonyolultabb lett, ezért is szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a bringák közötti eligazodásban.
2017. 09. 28. 00:00:00
Gear Zone 2018
2017. 09. 26. 14:48:00
Nagy örömmel tölti el a Kellyst, hogy rengeteg újdonsággal és frissítéssel jelentkeztek a 2018-as szezonra, nem csak a kerékpárok, hanem a felszerelések és kiegészítők portfóliójában is. Az Eurobike 2017 Global Show adott otthont a Kellys 2018-as újdonságok bemutatására, ahol először láthatta a nyilvánosság a rengeteg új terméket.
2017. 09. 07. 14:39:24
A gyártó ősszel új modellt dobott piacra, a teljesen új Bryton Rider 10-est. Összesen 4 féle változatban kapható: fekete vagy fehér színben/ pedálfordulat szenzorral szettben, vagy anélkül. A komputer elsődleges célja leváltani a kormányon éktelenkedő óriási okos telefonokat, amihez úgy tűnik, minden adott. Bluetooth-on keresztül párosítható pulzusmérő szenzorral, így ha már valaki rendelkezik ilyennel, gond nélkül használhatja új komputerével. Természetesen sebesség és pedálfordulat szenzorokkal is párosítható, amennyiben azok Bluetooth szabványt használnak.
2017. 09. 01. 15:00:00
Ha tetszik, ha nem, az elektromos rásegítéssel rendelkező bringák egyre nagyobb részt követelnek a kerékpár piacból. Lehet vitatkozni, hogy csalás-e egy ilyen bringával tekerni, vagy nem, meg arról is, hogy kinek való. De igazából nézzünk magunkba egy kicsit: a mobiltelefont is “bunkfonnak” hívtuk egy időben.
2017. 08. 07. 15:37:05
Hosszú évek óta bevett szokás, hogy a szériagyártás előtt, akár már fél évvel a forgalomba kerülés előtt néhány mintadarabot tesztelésre bocsát a MERIDA. Ilyenkor nagyobb kereskedők, forgalmazók és újságírók ülhetnek rá az új gépekre és tesztelhetik, nyűhetik, gyepálhatják őket, míg az utolsó csavarról is van mit papírra vetni, katalógusba írni. Az ilyesmi teszteken általában eléghamar vérre menő harc szokott kialakulni a csúcsmodellekért, nem volt ez másképp idén sem, az eONE–SIXTY esetében. Sokan úgy hajigálták félre az útban lévő milliós karbon országútikat, mintha egy gallyat hajtanának arrébb a kincs felé vezető ösvényen. Persze később vigyorogva ültek azokra is, de maximálisan meg tudjuk érteni a verekedésig fajuló versengést. A Shimano E8000-es rendszere a sokat látott kerékpárosokat is meg tudja lepni erejével, ízlésesen integrált formájával és észrevehetetlenül rövid reakcióidejével. Ha ez mind nem lenne elég, az elektromos váltóval kombinált elektromos rásegítés már biztosan az a kategória, amitől a legkritikusabb kerékpáros szája is tátva marad.
2017. 08. 06. 00:00:00

Martin négy éves kora óta bringázik. Versenyezni is már egészen korán kezdett. Mindössze kilenc éves volt, amikor már a felnőttekkel csatázott a dual szlalom versenyeken, de a Kékes DH gyerek kategóriáját is megnyerte már párszor.